• Facilities
 • Voorzieningen

   

  Binnen het complex van UM Randwyck zijn een aantal diensten en voorzieningen ten behoeve van het geheel aan taken en werkzaamheden binnen het gezondheidskundig cluster. Vanuit CRISP wordt het beleid ten aanzien van deze ondersteuning begeleid.

   

   

  Facultaire Diensten

   

  IDEE

  Uit de voormalige Instrumentele Dienst is de huidige facultaire dienst Instrument Development Engineering & Development ontstaan. Deze dienst heeft een breed en gespecialiseerd palet aan kennis en kunde op het gebied van instrumenten en apparaten.

  www.IDEE-MUMC.nl

   

  CPV

  De CPV is een faciliteit voor het proefdier gerelateerde wetenschappelijk gezondheidskundig en medisch onderzoek binnen de FHML. Ook aan de FPN worden diensten geleverd.

  http://www.maastrichtuniversity.nl/cpv

   

   

  Centrale Onderzoeks Voorzieningen

   

  Biobank

  De Biobank is een voorziening voor de geprotocolleerde bewerking, opslag en levering van biologisch materiaal opgeslagen in -80 C vriezers. De Biobank is ISO gecertificeerd.

  http://www.biobank.nl

   

  Radio Nucliden Laboratorium

  Het Radio Nucliden laboratorium is een gespecialiseerde voorziening voor het veilig werken met ioniserende straling. Diverse apparaten staan ter beschikking.

  Het radio Nucliden Laboratorium staat onder toezicht van de Algemeen Coördinerend Stralingsdeskundige van de UM.

   

  Ultra Centrifuge Laboratorium

  Het Ultra Centrifuge laboratorium is een kleine voorziening voor het op zeer hoge snelheid centrifugeren.

   

  Weegkamers geclassificeerde stoffen

  Ten behoeve van de geregistreerde carcinogene stoffen zijn een tweetal weegkamers ingericht voor het veilig afwegen van deze stoffen. Een weegkamer is ingericht op de vierde verdieping nummer F4.207 en een andere bij de vakgroep Anatomie & Embryologie.

   

  Centrale Glas en Sterilisatie Afdeling

  Als service voor het werken op laboratoria is voor het reinigen en steriliseren van glaswerk naast het neutraliseren van biologisch besmet materiaal de CGSA beschikbaar.

   

  Microscope Core Lab

  Binnen deze voorziening is apparatuur en kennis beschikbaar voor deze gespecialiseerde hoogwaardige microscopie techniek.

   

   

  Centrale Onderwijs Voorzieningen

   

  Science Vision

  Ten behoeve van audiovisuele registraties, productie van visuele presentaties en ten behoeve van videoconferencing alsook ten behoeve van streaming is binnen FHML Science Vision beschikbaar.

  http://www.sciencevision.unimaas.nl/

   

  Lockers

  In samenwerking met FPN en UB heeft de faculteit op diverse plaatsen lockers geplaatst voor het veilig opslaan van privé spullen.

  Het gebruik is gratis. Een groot aantal is met een pincode af te sluiten. Een honderd tal is met een sleutel af te sluiten. Regelmatig zullen de lockers op hun inhoud gecontroleerd worden. Bij verlies van een sleutel zal een vergoeding betaald moeten worden.

   

  Computerlandschap

  Eveneens in samenwerking met FPN en UB is een computerlandschap ingericht voor zowel klassikaal ingerichte instructies als voor vrij gebruik van computervoorzieningen.

   

  LINK

  Voor het vrij en kortdurend gebruik van computers is een voorziening ingericht buiten de UB.

  Binnen de gehele UM Campus is voorzien in WiFi voor het eigen gebruik van laptops en de toegang op het internet.